Överallt animeras två- och tredimensionella bilder framför våra ögon, i mobilappar, på tv, i butiker, på flygplatser med mera. Behovet av specialistkompetens inom animation och visualisering är stort och kommer med all säkerhet att fortsätta öka.

ritarUtbildningen Animation och visualisering är ett utmärkt första steg för dig som i framtiden vill arbeta som exempelvis art director, webbdesigner, illustratör, grafisk formgivare, journalist eller kommunikatör inom reklam, design, arkitektur, digital kommunikation eller tv-spel.

Utbildningen ger en bred behörighet och fler valmöjligheter för vidareutbildningar och yrken även utanför den traditionella estetiska sektorn.

Studera vidare

Efter din examen är du väl förberedd för studier på universitet och högskola.

Eleverna på Animation och visualisering får en bred högskolebehörighet och kan studera vidare till exempelvis art director, illustratör, grafisk formgivare, webbdesigner, journalist eller kommunikatör.

Ytterligare behörighet i exempelvis entreprenörskap och matematik gör att du blir behörig till studier inom andra områden än media, reklam och kommunikation.

Som elev på Animation och visualisering får du chansen att testa på studier på eftergymnasial nivå. Vi samarbetar med utbildningen Informativ illustration – informationsdesign på Mälardalens högskola. Gör studiebesök, byt erfarenheter och inspireras av lärare och elever på Mälardalens högskola.

Exempel på möjliga eftergymnasiala utbildningar:

animation3