Kom på öppet hus

Vill du testa vår professionella utrustning, se våra elever arbeta, kliva in i vår film- eller fotostudio, filma mot vår green screen, fota eller testa ritplattorna i animationsstudion? Välkommen till våra kreativa lokaler på öppet hus under hösten.

Den 12 oktober klockan 11-13 är det öppet hus på Duveholmsgymnasiet.

Ta chansen att komma och hälsa på oss i våra lokaler. Träffa lärare och elever på utbildningen! På plats visar vi vad vi erbjuder dig – och ger en försmak av din gymnasieutbildning.

Vill du redan nu komma på studiebesök på spetsutbildningen Animation och visualisering? Kontakta syv@katrineholm.se

Ps. I oktober åker vi till Norrköping och Eskilstuna och träffar elever och vårdnadshavare. Kom gärna förbi och hälsa på oss. Läs mer här. 

Vi kommer till din hemstad

Nu ger vi oss ut på vägarna! I oktober påbörjar vi vår turné till närliggande kommuner. Kom och träffa våra lärare, testa ritskärmarna och prata om det som kan bli din framtida gymnasieutbildning!

Norrköping

Datum: Onsdag 2 oktober 2019
Tid: 14-18
Plats: Ingelsta Shopping, Norrköping

Eskilstuna

Datum: Torsdag 3 oktober 2019
Tid: 14-18
Plats: Tuna Park, Eskilstuna

Hälsa på hos oss

Vi hälsar dig varmt välkommen till öppet hus på Duveholmsgymnasiet den 12 oktober klockan 11-13.

Vill du komma och hälsa på i våra lokaler i Katrineholm?
Hör av dig till syv@katrineholm.se för att boka ett studiebesök.

Välkommen på gymnasiemässa

Snart börjar gymnasievalsperioden för elever i årskurs 8. I mars 2019 hälsar vi elever, vårdnadshavare och andra intresserade välkomna till årets gymnasiemässa på Safiren i Katrineholm. Datum kommer senare…

Öppettider:
8.30-12.00
12.45-14.30
18-19

Årskurs 8-elever i Katrineholms skolor kommer att besöka mässan under skoltid. För elever, eller vårdnadshavare, som vill komma förbi senare på dagen så har vi öppet mellan 18 och 19.

Välkommen önskar Katrineholms gymnasieskolor!

PS! Går du i årskurs 9 men inte har bestämt dig än – välkommen du med!

Nya animationer av eleverna

Förstaårseleverna på Animation och visualisering fortsätter producera! Här är ytterligare några animationer de har gjort. Den ena uppgiften handlade om att animera ett rum med en kamerarörelse och att klippa in sig själv via greenscreen. Den andra uppgifter var att göra en logotyp för ett filmbolag, med något typ av rörelse i animationen.

Tack alla ni som sökte

Nu är ansökningstiden slut för den här gången och vi vill tacka alla ni som sökte Animation och visualisering vid Duveholmsgymnasiet i Katrineholm.

För dig som kom på för sent att Animation och visualisering är precis rätt utbildning för dig så finns självklart omvalet i maj 🙂 Kontakta syv@katrineholm.se om du har frågor!

Eleverna besökte högskola

Strax före jullovet var elever och lärare från Animation och visualisering på besök hos samarbetspartnern Mälardalens högskola, för att träffa elever och lärare och utbyta erfarenheter.

Eleverna fick träffa högskolans lärare och elever och studera vad de gör på utbildningen Informationsdesign – Informativ illustration, 180 högskolepoäng, samt berätta om vad de själva får göra inom animation och visualisering.

ES16A på studiebesök

ES16A på studiebesök

ES16A på studiebesök

ES16A på studiebesök
Foto: Christian Lindberg

Elevernas första animationer

Första klassen på Animation och visualisering har bara gått på utbildningen i några få månader. Men de gör redan häftiga animationer.

Här är några exempel på arbeten från två uppgifter. Den ena uppgiften gick ut på att rita analogt och den andra gick ut på att rita en karaktär i Photoshop och sedan animera den. 🙂

Läs om oss i Aftonbladet-bilaga

För några dagar sedan stod det om Animation och visualisering med i bilagan Det Smarta Skolvalet som var en bilaga till Aftonbladet. Det blev både plats på förstasidan och en tidig plats i tidningen, sidan 5 🙂

Här är artikeln för er som vill läsa. Klicka på bilden för att läsa.

Artikel i det smarta skolvalet

Stort intresse för öppet hus

Öppet hus! Kom och se vad vi gör om dagarna på Estetiska programmet! #duveholmsgymnasiet

Ett foto publicerat av Estet Katrineholm (@estet_katrineholm)

Vilket intresse det var för öppet hus på Duveholmsgymnasiet. Ni var många som kom och hälsade på våra lärare och elever i vår nyrenoverade korridor för de estetiska inriktningarna. Det var elever och vårdnadshavare från Katrineholm, Vingåker och Flen på besök, men även ett stort antal besökare från Norrköping och Eskilstuna. Kul med så stort intresse! Tack till alla som kom, hoppas vi ses igen i augusti! 🙂

Missade du att hälsa på när vi hade öppet hus? Eller var du på öppet hus men vill du komma tillbaka en vanlig skoldag? Hör av dig till syv@katrineholm.se så bokar vi in ett studiebesök!

Tack Norrköping och Eskilstuna!

De senaste dagarna har lärare och elever från Animation och visualisering varit på turné till Ingelsta i Norrköping och 21:ans köpcentrum i Eskilstuna för att träffa nyfikna elever. Kul att så många av er kom och hälsade på oss i våra montrar, provade ritskärmarna och pratade med våra lärare och elever.

Tveka inte på att höra av er om ni vill komma på studiebesök på Duveholmsgymnasiet i Katrineholm. Förresten – den 15 oktober har vi öppet hus, missa inte det! 🙂

Film från Norrköping i fredags: